Ucraina a expediat 8,1 milioane de tone de cereale prin portul Constanța, în perioada ianuarie-iulie 2023

porumb cereale Foto: Pexels

Ucraina a expediat 8,1 milioane de tone de cereale prin portul românesc Constanţa de la Marea Neagră, în perioada ianuarie-iulie 2023, ritmul încetinind semnificativ după ce Rusia a atacat infrastructura porturilor ucrainene, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Conform datelor transmise Reuters de Autoritatea portuară din Constanţa, în primele şapte luni din acest an 8,1 milioane de tone de cereale ucrainene au părăsit portul românesc, comparativ cu un nivel de 7,5 milioane de tone la 31 iunie 2023.

Chiar şi înainte de mijlocul lunii iulie, când Rusia a anunţat că se retrage din acordul care permitea Ucrainei să exporte cereale din porturile sale la Marea Neagră, Constanţa era principala rută alternativă de livrare a cerealelor ucrainene.

Aceasta, în condiţiile în care, de la începutul invaziei ruseşti şi până în prezent, prin portul Constanţa au trecut aproximativ o treime din exporturile de cereale ale Ucrainei. De la mijlocul lunii iulie Rusia a atacat de câteva ori porturile ucrainene.

Foto: Pexels

Comentarii

  1. “Ucraina a expediat 8,1 milioane de tone de cereale…”
    Si a distrus mii km de șosele românesti!😮
    Cu miile de camioame!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *