Ucraina așteaptă ajutoare de 5 miliarde de euro din partea UE

Bani, fonduri europene, investitii, domenii de activitate, agricultura, constructii, IT, afaceri, antreprenori Sursa: Unsplash

Ucraina se așteaptă să primească săptămâna viitoare, din partea Uniunii Europene, cinci miliarde de euro, sub formă de ajutor macrofinanciar, ajutor menit a sprijini economia și Armata, și pentru ca Ucraina să se pregătească pentru iarnă, a declarat duminică premierul ucrainean, Denis Șmihal, transmite Rador.

„Acest sprijin va ajuta la asigurarea stabilității economiei noastre, va veni în sprijinul Armatei și a… sezonului în care e nevoie de încălzire”, a transmis Șmihal printr-o postare pe platforma Telegram, înaintea discuțiilor cu președintele german Frank-Walter Steinmeier.

Invadarea Ucrainei de către Rusia reduce resursele țării, iar Kievul a solicitat în repetate rânduri ajutor financiar, Uniunii Europene, Statelor Unite și creditorilor internaționali. Premierul ucrainean, sosit la Berlin sâmbătă seară, urmează să aibă o întrevedere cu cancelarul german, Olaf Scholz, și cu alți oficiali. Se așteaptă ca Germania să furnizeze Ucrainei, în această toamnă, sisteme sofisticate de apărare aeriană, a precizat Șmihal în postarea sa, conform Rador și Reuters.

Sursa: Unsplash

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *