UE spune că sancțiunile împotriva Moscovei ar putea viza energia, dacă Rusia invadează Ucraina

Redacția ian. 28, 2022 0 comentarii
gazprom, gaze, nord stream 2, gazoduct, rusia, energie, furnizor

Uniunea Europeană poate include sectorul energetic în sancțiuni, în cazul în care Rusia invadează Ucraina, potrivit oficialului desemnat pentru comerț al Uniunii, scrie Bloomberg.

Președintele american Joe Biden l-a avertizat pe omologul său ucrainean, Volodymyr Zelenskiy, într-un apel telefonic, cu privire la un posibil atac rusesc asupra Ucrainei, luna viitoare. Ei au discutat, de asemenea, modalitățile în care SUA ar putea oferi sprijin financiar pentru a susține economia Kievului.

Înaltul oficial comercial al UE, Valdis Dombrovskis, a declarat că blocul ar putea viza sectorul energetic cu măsuri restrictive dacă Rusia ar invada Ucraina, parte a ceea ce el a numit un „pachet substanțial de sancțiuni”.

„Țările membre sunt gata să tolereze un posibil efect negativ asupra veniturilor, deoarece pacea este în pericol în Europa”, a declarat Dombrovskis într-un interviu pentru Il Sole 24 Ore din Italia și alte ziare. „Sancțiunile în pregătire vor afecta și sectorul energetic”, a adăugat el, fără a oferi detalii.

Germania a făcut presiuni pentru a scuti sectorul energetic de sancțiuni, dacă băncile ruse vor fi blocate de la compensarea tranzacțiilor în dolari americani, potrivit documentelor văzute de Bloomberg.

sursa foto: Facebook/ Gazprom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.