UE va adopta noi restricții împotriva a trei companii petroliere ruse, dar va continua să cumpere petrol

nava petrol Sursa foto: Pexels

Uniunea Europeană urmează să adopte noi sancțiuni împotriva companiilor petroliere ruse Rosneft, Transneft și Gazprom Neft, dar vor continua să cumpere petrol de la aceștia, a declarat luni o sursă pentru Reuters.

Cele trei companii sunt deja supuse restricțiilor UE privind împrumuturile și finanțarea datoriilor. În cadrul noului pachet care va fi discutat luni de către diplomații de vârf ai UE, aceștia ar putea interzice și investițiile care ar trebui să le înghețe finanțarea din surse din UE în noi proiecte de producție și explorare a tuturor combustibililor fosili.

Dar, în semn de îngrijorare a UE cu privire la impactul sancțiunilor asupra prețurilor și livrărilor de petrol, guvernele UE au insistat să clarifice că noile măsuri nu vor împiedica statele și companiile UE să cumpere petrol de la cele trei companii rusești, potrivit sursei Reuters.

„Vom propune o interzicere majoră a noilor investiții europene în sectorul energetic al Rusiei”, a declarat vineri șefa Comisiei UE, Ursula von der Leyen, înainte de a anunța sancțiunile, dar fără a indica companiile vizate.

„Această interdicție va acoperi toate investițiile, transferurile de tehnologie, serviciile financiare, pentru explorarea și producția de energie”, a adăugat ea.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *