Un apartament din centrul New York-ului a fost vândut cu 190 de milioane de dolari

Central Park pixabay.com

Peste 190 de milioane de dolari a plătit o persoană care a dorit să-și păstreze anonimatul pentru un apartament penthouse situat deasupra Central Park din New York. Apartamentul de aproape 900 de metri pătrați se află în blocul turn din 220 Central Park South, în centrul Manhattanului, potrivit Le Figaro.

Potrivit Wall Street Journal, apartamentul a fost vândut de miliardarul american Daniel Och, care îl cumpărase în 2019 cu 93 de milioane de dolari, alături de alte două milioane plătite pentru o cameră la un etaj inferior al imobilului. WSJ precizează că este vorba despre „una dintre cele mai scumpe achiziții efectuate vreodată în New York”.

În același zgârie nori din 220 Central Park South, investitorul american Ken Griffin a plătit în 2019 circa 238 de milioane de dolari, pentru un apartament. Un record absolut pentru o achiziție imobiliară în Statele Unite.

Daniel Och, 61 de ani, are o avere personală estimată de Forbes la 4,1 miliarde de dolari și este fondatorul și fostul PDG al fondului de investiții Och-Ziff Capital Management, redenumit ulterior Sculptor. În septembrie 2016, acest fond, care gestiona la epocă active de 40 de miliarde de dolari, a fost condamnat de autoritățile americane la o amendă de 413 milioane dolari pentru crearea unei vaste rețele de corupție în țări din Africa precum Libia, Ciad sau Republica Democratică Congo.

Acest miliardar deține un alt penthouse estimat la 57,5 milioane de dolari în 15 Central Park West, una dintre cele patru artere care încadrează plămânul verde al Manhattanului.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *