Un dezvoltator polonez de fotovoltaice, interesat de achiziții în România, ia o finanțare de 53 de milioane de euro pentru construcția de centrale de energie solară

Carmen Radu iul. 28, 2021 0 comentarii
fotovoltaice, panouri solare

Dezvoltatorul polonez de proiecte fotovoltaice R. Power, care intenționează să achiziționeze proiecte în România, a semnat un contract cu BNP Paribas Bank Polska și Santander Bank Polska de o valoare de 242 milioane de zloți (53 de milioane de euro) pentru finanțarea unui portofoliu de centrale de energie solară. Finanțarea va fi alocată construcției a 7 centrale solare cu o capacitate totală de 91 MWp, care și-au adjudecat licitațiile RES în anul trecut din Polonia. Compania subliniază că una dintre prioritățile sale este și România.

„În ultimii doi ani, în cadrul finanțării bancare am obținut un total de 770 milioane PLN (168 milioane EUR) pentru construcția de proiecte fotovoltaice. În luna iunie din acest an, am stabilit un program record de obligațiuni în valoare de 1 miliard PLN (219 milioane EUR), în cadrul căruia dorim să achiziționăm proiecte, inclusiv în România. Credem că fotovoltaica este un sector cu perspective excelente în Europa”, spune Tomasz Sęk, cofondator al R. Power, care numai la recenta licitație RES din Polonia și-a asigurat drepturile de vânzare a energiei din portofolii de proiecte cu o capacitate totală de 299 MWp.

Proiectele, acoperite de cea mai recentă finanțare, aparțin unui portofoliu cu o capacitate totală de 428 MWp, în cadrul căruia au fost asigurate contracte pentru diferență pentru 15 ani, asigurând un nivel garantat al prețurilor de vânzare a energiei electrice. Fiecare dintre bănci are o cotă de 50% din tranzacție.

R. Power este cea mai mare companie din sectorul fotovoltaic din Polonia, unde dezvoltă un portofoliu de ferme fotovoltaice cu o capacitate de peste 4 GWp. Dezvoltatorul implementează proiecte în câteva țări europene, printre care Italia, Spania și Portugalia. Alte țări în care intenționează să se extindă în următoarele luni, sunt Germania, România și Olanda.

R. Power operează de-a lungul întregului lanț de valori ale pieței fotovoltaice – dezvoltă proiecte de centrale electrice, le construiește și prestează servicii de gestionare, service și exploatare pentru centrale fotovoltaice și este producător de energie provenită de la centrale fotovoltaice.

Sursa foto: R Power

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *