Un director al Amazon spune că este un “mit” faptul că roboții fură locurile de muncă ale oamenilor

BD Lemntech - Robot

Un director de top al Amazon a declarat joi pentru CNBC că este un “mit” faptul că roboții și alte tehnologii iau locurile de muncă de la oameni.

Stefano La Rovere, director pentru robotică globală, mecatronică și ambalaje durabile la Amazon, a declarat că, mai degrabă decât să înlocuiască locurile de muncă, robotica avansată, inteligența artificială și alte tehnologii îmbunătățesc rolurile oamenilor.

El a adăugat că noile tehnologii duc la crearea unor categorii de locuri de muncă complet noi.

“Este un mit faptul că tehnologia și roboții elimină locurile de muncă”, a declarat La Rovere.

Amazon susține că introducerea noilor tehnologii a îmbunătățit peste 50.000 de locuri de muncă în centrele sale de îndeplinire din Europa.

Gigantul comerțului electronic spune că a instalat peste 1.000 de noi tehnologii în rețeaua sa de centre de îndeplinire din Europa în ultimii cinci ani, pentru o investiție totală de peste 700 de milioane de euro (751 de milioane de dolari).

“Roboții și tehnologia îi ajută pe angajații noștri… reducând distanța de mers între misiuni, eliminând mișcările repetitive sau [ajutându-i] să ridice greutăți mari”, a declarat La Rovere.

“La rândul lor, angajații noștri pot învăța noi abilități, pot dobândi noi competențe, pot dobândi noi capacități care le permit să progreseze spre obiectivele lor profesionale”, a adăugat el.

La Rovere a adăugat că, “în ultimii ani, peste 700 de noi categorii de locuri de muncă au fost create prin utilizarea tehnologiei”.

El a citat exemplul propriei sale echipe, divizia de robotică și inteligență artificială de la Amazon, care se concentrează pe aducerea automatizării în vasta rețea de centre de îndeplinire a comenzilor de la Amazon, care sunt responsabile de împachetarea comenzilor și de pregătirea acestora pentru livrarea către clienți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *