Un fost trader al Deutsche Bank, condamnat în SUA la închisoare pentru manipularea piaței metalelor prețioase

pixabay.com

Un fost angajat al băncii Deutsche Bank a fost condamnat luni la un an și o zi de închisoare în Statele Unite pentru participarea la manipulări concertate pe piața metalelor prețioase, a anunțat departamentul american al Justiției, citat de Le Figaro.

James Vorley, un cetățean britanic de 41 de ani, făcea parte dintr-un grup de traderi ai băncii germane care activau în New York, Londra și Singapore. Timp de mai mulți ani, acest grup a recurs la practica denumită «spoofing», care constă în plasarea de ordine de vânzare sau de cumpărare înainte de a le retrage foarte rapid.

Aceste ordine neexecutate mișcau prețurile în direcția dorită de traderii care doreau să execute ordinul unui client sau afectau contractele la termen în direcția favorabilă traderilor care doreau să-și închidă pozițiile.

James Vorley fusese declarat vinovat în 25 septembrie de un juriu american. Cédric Chanu, un cetățean francez declarat vinovat cu aceeași ocazie, își va afla sentința în 28 iunie, potrivit comunicatului departamentului Justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *