Un nou studiu al Fed semnalează creșterea riscului de recesiune în SUA

Redacția ian. 1, 2023 0 comentarii
recesiune

Puțin peste jumătate din cele 50 de state americane prezintă semne de încetinire a activității economice, depășind un prag cheie care semnalează adesea o recesiune, potrivit unui nou raport al Băncii Rezervei Federale, citat de Reuters.

Acest raport, publicat miercuri, a urmat unui alt raport al Fed din San Francisco de la începutul săptămânii, care a aprofundat, de asemenea, perspectiva tot mai mare că economia americană ar putea intra în recesiune la un moment dat în următoarele luni.

Potrivit raportului, dacă 26 de state au o activitate în scădere în interiorul granițelor lor, acest lucru oferă „încredere rezonabilă” că întreaga națiune va intra în recesiune.

În momentul de față, banca a spus că, așa cum este măsurat de datele Fed Philadelphia care urmăresc performanța statelor individuale, 27 au avut activitate în scădere în octombrie. Acest lucru este suficient pentru a indica o încetinire iminentă, dar nu se ridică la nivelul cifrelor care au fost observate înaintea altor recesiuni. Autorii au remarcat că 35 de state au suferit scăderi înainte de recesiunea scurtă și bruscă observată în primăvara anului 2020, de exemplu.

Între timp, un raport al Fed din San Francisco, publicat marți, a observat că modificările ratei șomajului pot indica, de asemenea, că o recesiune este pe drum, într-un semnal care oferă o valoare predictibilă pe termen scurt.

Autorii documentului au afirmat că rata șomajului atinge un nivel minim și începe să se deplaseze mai sus înainte de recesiune, într-un model foarte fiabil. Atunci când are loc această schimbare, rata șomajului semnalează debutul recesiunii în aproximativ opt luni, se arată în document.

Sursă foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *