Un startup de tehnologie de mașini autonome a obținut prima licență de taxi din China

Pony.ai Sursă foto: Poni.ai.com/Business Wire

Pny.ai, start-up-ul tehnologic de mașini autonome, a anunțat duminică că a obținut prima licență de taxi din China, scrie CNBC.

Licența îi permite Pony.ai să opereze 100 de mașini fără șofer ca taxiuri tradiționale în districtul Nansha din orașul sudic Guangzhou.

Start-up-ul chinez, care este susținut de Toyota, a primit aprobarea orașului Beijing la sfârșitul anului trecut pentru a lansa servicii de robotaxi într-un cartier suburban al orașului. Apollo Go de la Baidu a primit, de asemenea, aprobare în același district din Beijing anul trecut.

Pony.ai a fost evaluat la 8,5 miliarde de dolari la începutul lunii martie. Compania a spus că permisul său de taxi necesită 24 de luni de teste în China și/sau alte țări și fără să fie implicat în accidente.

Start-up-ul a declarat că intenționează să lanseze afaceri comerciale cu robotaxi în alte două mari orașe chineze anul viitor. Compania testează deja mașini autonome în acele orașe și în California. Robotaxis din China are în prezent și un șofer uman pentru siguranță.

Sursă foto: Poni.ai.com/Business Wire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *