Un tren cu cereale din Ucraina a deraiat, două vagoane s-au răsturnat/ Trenul se îndrepta spre Portul Constanța/ Graficul de circulație va fi retrasat, anunță CFR

G4Media sept. 13, 2022 0 comentarii
tren deraiat cereale deda ucraina

Un tren cu cereale din Ucraina a deraiat la Deda, iar două vagoane s-au răsturnat, a transmis CFR, printr-un comunicat trimis marți. Trenul se îndrepta spre Portul Constanța.

Incidentul a avut loc între stațiile Monor Gledin – Râpa de Jos, la km 38+600.

Garnitura feroviară, compusă din 30 vagoane, încărcate cu cereale, aparține operatorului național de transport feroviar de marfă, și circula pe relația Dej Triaj – Port Constanța.

CFR anunță că va retrasa graficul de circulație al anumitor trenuri pe ruta alternativă, prin Războieni.

  • ”Precizăm faptul că, cele două măsuri necesare continuității traficului feroviar de călători – transbordare auto și rută alternativă, prin Războieni – vor fi menținute până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune. Informăm totodată, faptul că, personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină vagoanelor răsturanate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiții de siguranță. Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor pe raza Regionalei CF Cluj, urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanții operatorului de marfă și va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe șină a vagoanelor și restabilirea circulației în condiții normale”, se arată în comunicatul CFR.

sursa foto: clubferoviar.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *