Unele părți ale Canalului Suez vor fi extinse până în 2024

ever given Sursa foto: Suez Canal Authority, captura video

Un proiect de extindere a unor părți ale Canalului Suez este de așteptat să fie finalizat după doi ani de lucrări în iulie 2023, a declarat duminică președintele Autorității Canalului Suez (SCA), citat de Reuters.

SCA a anunțat planuri accelerate de a extinde un al doilea canal al canalului și de a lărgi un canal existent după ce nava container Ever Given a eșuat și a blocat calea navigabilă timp de șase zile anul trecut.

“Proiectul va fi finalizat în 24 de luni. Am început în iulie 2021 și, dacă Dumnezeu vrea, vom termina în iulie 2023”, a declarat președintele Osama Rabie în marginea unui eveniment din Dubai.

Navele trec prin canal în convoi, iar extinderea celei de-a doua benzi ar crește capacitatea cu șase nave, a spus Rabie, fără a oferi mai multe detalii.

Cei mai sudici 30 de km ai canalului, unde Ever Given a eșuat, urmează să fie lărgiți cu 40 de metri spre est și adânciți la 24 de metri de la 20 de metri, conform planurilor anunțate anterior.

„Acest lucru va îmbunătăți navigația navelor cu 28% în această parte dificilă a canalului”, a spus Rabie.Autoritatea Canalului Suez și companiile sale dezvoltă întregul proiect, a spus el.

Întrebat despre transporturile de combustibil sau petrol iranian care trec prin Canalul Suez, în ciuda sancțiunilor SUA asupra vânzărilor de petrol iranian, el a spus: „Nu există nicio discriminare când vine vorba de un pavilion de țară pe nave, iar petrolul iranian trece chiar prin canal”.

Sursa foto: Suez Canal Authority, captura video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *