UniCredit Bank a accesat un împrumut de 246 milioane de lei de la BERD, pentru a finanța IMM-uri și companii afectate de războiul din Ucraina

Unicredit pixabay.com

UniCredit Bank a anunțat vineri că a accesat un împrumut senior în valoare de 246 milioane de lei pentru o perioadă de 3 ani de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru a intensifica finanțarea companiilor afectate de consecințele economice ale conflictului din Ucraina și a întreprinderilor mici și mijlocii.

Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank: „Ne-am asumat să continuăm să sprijinim economia reală și să rămânem un partener de încredere pentru clienții noștri. Mediul de afaceri din România, și în particular acele sectoare de activitate care resimt direct consecințele economice ale situației din Ucraina, are nevoie de o susținere rapidă și pragmatică, prin instrumente adecvate contextului actual. Suntem pregătiți să susținem proiectele viabile, iar fondurile accesate acum de la BERD ne sporesc această capacitate de reacție rapidă”.

Tranzacția va contribui la facilitarea și intensificarea activității UniCredit Bank de finanțare a micro-întreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii și a companiilor românești mari care au fost afectate direct sau indirect de conflictul în desfașurare și efectele acestuia asupra economiilor din regiune – așa cum sunt, spre exemplu, companii din Ucraina care și-au relocat activitatea în România, companii românești cu puncte de lucru în Ucraina sau din domenii precum agricultură, producție, energie electrică, gaze, construcții, transport etc.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *