Unul dintre cei mai mari brokeri din piața bursieră elimină plafonul minim la deschiderea unui cont online și ar vrea ca și minorii să poată investi la bursă

bursa actiuni

Compania de tranzacționare valori mobiliare Tradeville anunță că a decis să elimine plafonul minim al sumei necesare pentru deschiderea unui cont oline. Compania spune că a luat această decizie pentru a facilita accesul tinerilor la bursă, chiar și cu sume modice. Până acum, persoana fizică care dorea să-și deschidă un cont trebuia să depună echivalentul în lei a cel puțin 500 de euro.

„Pentru a facilita educația financiară a tinerilor, am decis să nu mai impunem un plafon minim de alimentare la deschiderea de cont”, spun reprezentanții Tradeville , într-o informare către clienți.

În plus, compania mai spune că „depune eforturi, inclusiv la nivel instituțional” pentru a vedea dacă există cadrul legislativ pentru ca și minorii să-și poată deschide un cont online. Deschiderea unui cont online, spune Tradeville, este un produs util pentru educația financiară a tinerilor, „dar care, în opinia curentă a consultanților noștri de specialitate, este posibil să contravină dispozițiilor Codului Civil, cu toate că, în prezent, există o ofertă limitată de astfel de produse în România”.

Tradeville este unul dintre cei mai mari brokeri activi la Bursa de Valori București, după volumul tranzacțiilor intermediate, laolaltă cu BCR Securities, Swiss Capital, BRD și BT Capital Partners.

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *