USR a atacat la Curtea Constituţională legea bugetului de stat pe 2022

Dan Barna Sursa foto: Facebook

Uniunea Salvaţi România a depus, vineri, la Curtea Constituţională, sesizarea privind legea bugetului pentru 2022. Anunţul privind intenţia de a ataca la CCR bugetul a fost făcut de vicepreşedintele USR Dan Barna încă de miercuri, imediat după votul final din Parlament pe legea bugetului de stat pe 2022. Dan Barna a anunţat de la tribuna plenului că bugetul pe 2022 îi discriminează pe români şi a arătat că niciun amendament al USR nu a fost acceptat de noua coaliţie din Parlament, relatează News.ro.

În sesizare a fost invocată încălcarea prevederilor constituționale privind:

1) Egalitatea în fața legii, prin nealocarea de resurse financiare proporționale cu necesitățile în Sectorul 1, fără aplicarea mecanismelor și algoritmului de alocare prevăzute în Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale.

2) Dreptul la învățătură, prin nealocarea banilor necesari pentru transportul local și judetean al elevilor la școală, contrar Legii educației naționale nr. 1/2011.

3) Principiul legalității, prin adoptarea unui amendament lipsit de orice motivare și care profită exclusiv partidului din care fac parte inițiatorii (PPU-SL).

4) Principiul bicameralismului, prin adoptarea în ședința reunită a unui amendament care eludează Legii nr. 334/2006 privind finanțarea partidelor politice, lege organică ce nu poate fi modificată și completată decât separat, mai întâi de către Senat (camera de reflecție) și apoi de către Camera Deputaților (camera decizională).

5) Principiul calității legii, prin caracterul neclar, imprecis și interpretabil a numeroase prevederi.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *