USR afirmă că Guvernul a trimis proiectul privind pensiile speciale în Parlament fără impact bugetar

Redacția feb. 7, 2023 1 comentarii
bani, lei, bancnote, piata, cumparaturi

Proiectul Guvernului privind pensiile speciale a ajuns, marți, la aviz în Comisia de buget din Senat, dar dezbaterea și votul au fost amânate două săptămâni pentru că nu există impact bugetar, afirmă USR, care susține că „Guvernul nu vrea să recunoască, de fapt, că nu va elimina nicio pensie specială și nu va face nicio reducere de cheltuieli cu acest proiect”.

„În mod suspect, în dreptul rubricii impact bugetar nu apare nimic, nu este nicio reducere de cheltuială sau creștere de venit pe termen scurt, mediu și lung. Guvernul era obligat să facă această evaluare și nu înțeleg cum a trecut așa în ședința de guvern! Cum putem discuta un act normativ de o asemenea importanță, al cărui scop este reducerea cheltuielilor bugetare și consfințirea contributivității drept criteriu fundamental luat în considerare la calcularea pensiei, fără a avea în față date esențiale. Guvernul trebuie să-și facă treaba și să ne dea date”, a declarat senatoarea USR Anca Dragu, într-un comunicat de presă.

La rândul lui, senatorul USR Narcis Mircescu a întrebat reprezentantul guvernului dacă poate numi o singură categorie de pensie specială pe care o desființează actualul proiect de lege și dacă există o pensie specială care este trecută pe principiul contributivității, dar ambele întrebări au rămas fără răspuns.

Senatorul USR Claudiu Mureșan a argumentat că proiectul de lege este vădit neconstituțional și va pica la orice analiză a juriștilor.

„Dezbaterile din Comisia de Buget Finanțe din Senat au fost amânate două săptămâni pentru ca Guvernul să vină cu informații relevante, care lipsesc din expunerea de motive ce însoțește actul normativ”, arată USR.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *