USR îl cheamă din nou în Parlament pe preşedintele ASF Nicu Marcu, după scandalul majorării preţurilor poliţelor RCA

Redacția mart. 10, 2023 2 comentarii
Nicu Marcu ASF Autoritatea de Supraveghere Financiară

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a acuzat vineri PSD şi PNL că au politizat conducerea ASF, care trebuia să supravegheze piaţa de asigurări astfel încât românii să nu plătească preţuri triple la poliţele RCA, transmite News.ro. USR a redepus o solicitare de invitare în Parlament a preşedintelui ASF, Nicu Marcu, pentru a primi explicaţii despre scumpirile din piaţa de asigurări.

”Au explodat preţurile la RCA. Spre exemplu, pentru o maşină cu motor de 1,5 litri, a crescut de la 900 la 1.200 de lei tariful de referinţă. Există şi un vinovat: PSD şi PNL, cei care au politizat conducerea ASF, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, adică poliţistul acestei pieţe de asigurări care trebuia să nu lase să se întâmple o ţeapă de proporţiile City Insurance. Statul român a plătit până acum 650 de milioane de lei şi de-abia a ajuns la jumătate cu despăgubirile”, spune preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Potrivit USR, preşedintele ASF este dator cu explicaţii şi de aceea USR îl cheamă în Parlament.

Solicitarea a fost depusă astăzi de senatorii Anca Dragu, Narcis Mircescu şi Claudiu Mureşan pentru invitarea la Comisia de buget din Senat.

”Poate de această dată, Nicu Marcu vine să explice ce se întâmplă în piaţa de asigurări. Luna trecută, deputaţii USR Pollyanna Hangan şi Mihai Botez au depus o solicitare similară pentru invitarea lui Nicu Marcu la Comisia economică, dar aceasta a fost băgată la sertar de PSD şi PNL”, mai precizează USR.

”Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, al cărei preşedinte câştigă 12.000 de euro pe lună, este înţesată de oamenii PSD şi PNL. Normal că n-au stat cu ochii pe ţeapa City Insurance, normal că nu şi-au făcut treaba de supraveghere şi control, pentru că probabil aveau alte interese şi serveau alte interese. Cine trage ponoasele? Cetăţenii obişnuiţi. Ei, specialii, îşi încarcă sutele de milioane în conturi, noi ajungem să plătim RCA de trei ori mai mult decât acum câţiva ani. Acesta este statul pe care îl propun PSD şi PNL. Statul privilegiaţilor, statul specialilor, statul celor care bagă mâna în buzunarul oamenilor cinstiţi”, spune preşedintele USR, Cătălin Drulă.

sursa: News.ro

Sursa foto: Facebook / ASF

Comentarii

  1. Cu siguranta ca acest ASF trebuie desfiintat sau schimbare totală a CA si a a conducerii executive!
    Asta e solutia acum!
    Altfel va fi un nou FNI pe zona asiguraților!
    Guvernul va plăti oalele sparte de cei numiti sa conduca ASF!
    Si evident paguba care va mari datoria publică!😪

  2. Datorita criminalitatii institutionale, autorizarii falsurilor si coruptiei endemice, toate asigurarile s-au scumpit si se vor mai scumpi. Complicii mafiei imobiliare, Iamandi si Racovita, sunt constienti ca la cate expertize MLPAT false au avizat si cate avize/autorizatii ISC/ISU false au eliberat, un cutremur ca-n Turcia baga in faliment toate firmele de asigurari din Romania. https://www.gandul.ro/actualitate/marius-marinescu-fost-senator-despre-eventualitatea-unui-cutremur-puternic-in-momentul-in-care-pica-un-bloc-planseele-de-beton-cad-unul-peste-altul-video-exclusiv-cu-19879214

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *