USR PLUS anunță că a depus 16 amendamente la programul Anghel Saligny: Vrem ca fiecare leu cheltuit din banul public să aducă o schimbare în bine, nu să-i îmbogăţească pe baronii locali

G4Media sept. 21, 2021 0 comentarii
primaria ganesti asfaltare

Parlamentarii USR PLUS au depus 16 amendamente la Programului Naţional de Investiţii `Anghel Saligny”, arată un comunicat de presă al partidului. Amendamentele au în vedere cu prioritate asigurarea transparenţei procesului de alocare a fondurilor, stabilirea unor mecanisme corecte şi eficiente de finanţare a proiectelor conform nevoilor locale reale precum şi respectarea unor standarde de calitate a lucrărilor, astfel încât banii publici să nu fie risipiţi, transmite News.ro

„USR PLUS susţine dezvoltarea României. Vrem ca fiecare leu cheltuit din banul public să aducă o schimbare în bine reală la nivelul comunităţilor locale, nu să-i îmbogăţească pe baronii locali şi firmele care, de obicei, căpuşează bugetul de stat sau pe cele locale.

Vrem să ne asigurăm că Anghel Saligny este un program pentru dezvoltarea reală a ţării, nu încă un PNDL cu un alt nume. Vrem ca toate criteriile generale să fie cuprinse în lege şi nu în norme, pentru a reduce riscul unor abuzuri, reglementarea lor la acest nivel, atrăgând pe lângă răspunderea administrativă, disciplinară, şi eventuala răspundere civilă şi sau penală, după caz”, a afirmat liderul senatorilor USR PLUS, Radu Mihail, conform sursei citate.

USR PLUS mai transmie că nu poate trece cu vederea că modalitatea de atribuire propusă prin OUG, respectiv listă aprobată prin ordin de ministru, este cel puţin similară PNDL 1 şi 2, respectiv CNI, şi că există un risc real ca selectarea beneficiarilor să fie făcută exclusiv pe baza dorinţei ministrului în funcţie, atâta timp cât finanţarea nu acoperă în totalitate nevoia/cererea.

De asemenea, pentru a creşte transparenţa evaluării, de o manieră similară cu evaluările care se fac pentru finanţările asigurate din Programe operaţionale, propunem publicarea punctajelor obţinute. Informaţiile cerute a fi publicate prin amendamente vor permite monitorizarea eficienţei modului în care s-au cheltuit banii publici, conchide sursa menţionată.

Sursa Foto: Primăria Gănești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *