Valoarea Bitcoin a scăzut cu 50% de la maximul atins în noiembrie

bitcoin pexels

Valoarea Bitcoin a continuat să scadă și a ajuns sub 34.000 USD, potrivit platformei de schimb de criptomonede Coinbase. Cea mai mare criptomonedă din lume după valoarea de piață a scăzut acum cu 50% față de vârful raportat în noiembrie anul trecut, scrie BBC.

Scăderea valorii activelor digitale are loc pe măsură ce piețele de valori din întreaga lume au scăzut și ele în ultimele zile.

Luni, unele piețe asiatice s-au îndreptat din nou în scădere, cu indicele de referință Nikkei al Japoniei în scădere cu aproximativ 2,5%.

Bitcoin reprezintă aproximativ o treime din piața criptomonedelor, cu o valoare totală de aproape 640 de miliarde de dolari.

Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, a scăzut și el în valoare, cu peste 10% în ultima săptămână.

Deși o mare parte din anul 2022 a fost relativ liniștit pentru piața criptomonedelor, tranzacționarea volatilă cu active digitale nu a fost atât de neobișnuită în anii precedenți.

Tranzacționarea a fost dominată ani la rândul de investitori individuali, dar mai recent piața a cunoscut un aflux de investitori profesioniști, cum ar fi fondurile speculative și administratorii de bani.

Astfel, pe măsură ce mai mulți investitori tradiționali tranzacționează active digitale, criptomonedele au urmărit din ce în ce mai mult mișcările piețelor de valori globale.

Mulți dintre investitorii instituționali care cumpără criptomonede le tratează ca active de risc, similar acțiunilor tehnologice.

În vremuri de incertitudine a pieței, investitorii tradiționali vor vinde adesea ceea ce consideră că sunt active mai riscante și își vor muta banii în investiții mai sigure.

Săptămâna trecută, băncile centrale din întreaga lume, inclusiv SUA, Marea Britanie și Australia, au crescut ratele dobânzilor pe măsură ce încearcă să facă față creșterii prețurilor.

Rezerva Federală a SUA și-a majorat rata cheie de împrumut cu jumătate de punct procentual, marcând cea mai mare creștere a dobânzii din ultimii 20 de ani.

Acest lucru a declanșat mai multe preocupări în rândul unor investitori că inflația și costul mai mare al împrumuturilor ar putea avea un impact major asupra creșterii economice globale.

Investitorii sunt, de asemenea, îngrijorați de impactul războiului din Ucraina asupra economiei mondiale.

Între timp, în ultimul an, Bitcoin a devenit mijloc legal de plată în două țări – El Salvador și Republica Centrafricană.

Din moment ce El Salvador a declarat că va permite consumatorilor să folosească criptomoneda în toate tranzacțiile, alături de dolarul american, Fondul Monetar Internațional a îndemnat țara să revină asupra deciziei.

sursa foto: Pexels

Comentarii

 1. Bitcoin va ajunge la 233 000$ pana-n 2030.

  Cand auzi un Balaur(Charlie Munger) ca spune ca-i o nenorocire, e clar ca ‘i-o da’ ca aghiasma.

  Bitcoin e cel mai imun la inflatie bun inventat vreodata.

  Cine zice ca n-are valoare omite ca fiecare Bitcoin minat reprezinta toate tranzactiile precedente … ceea ce chiar inseamna o mina de aur … in special pt. Viitorii Procurori …

  + ca, in ciuda aparentelor, consuma mai putina energie decat Sistemul Bancar(includem ‘High Speed Trading’ care-i risipa suprema, si dmg.-ul primordial al Planetei/Schimbari Climatice/Ecosistem) + minatul aurului, care iarasi distruge Planeta si nici macar nu-i folosit in electronica pe cat ar putea … + ca argintul are conductivitate mai mare … deci e totul Religie Egipteana in privinta aurului.

  Osiris va asteapta pe toti sa va serveasca lui Anubis, ca acolo va e locul.

  (Lotusul e chiar cel mai bun psihedelic si mai ‘mild’, ar trebui sa fie legal Global)

  Una peste alta, oricat ar scadea, daca trece sub 10000$, cumparati.

  Se incearca Transferul. O sa vedeti … Va cer 13 Bitcoini pt. acest comentariu cand o sa am dreptate.

  In general, dupa ce se sparge Bula, e aproape, iar asta-i Bula Bulelor, lumea trece pe ‘comodities’, iar Bitcoinul, avand volatilitatea respectiva, este mama lor.

  Viitorul e Inevitabil ! Get used to it.

  Si, de fapt, toata smecheria cu el e ca nu poate nimeni sa-l manipuleze cum vrea. Da, poti un ‘pump and dump’ dar dupa ramai fara si tot tii recumperi, pt. ca-i prea Gold.

  Fie, n-am Bitcoins ca nu cred in tehnologie, asta dupa ce-am studiat niste IETF. Dar, Cardano, in schimb … Alta poveste … Daca Bitcoin va implementa vreodata tehnologia Cardano … Atunci schimbam foaia …

  Trebuie doar sa voteze 95% din Pool-uri. :)) Pacat de ASIC-urile alea …

  Astept o RX6700 la 1300 de lei de 2 ani. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.