Valoarea tichetelor de masă va crește la 30 de lei, de la 1 iulie

Redacția iun. 8, 2022 4 comentarii
cumparaturi livrare mancare plata card foto pexels-norma-mortenson

Camera Deputaților a votat miercuri proiectul de lege care majorează valoarea tichetelor de masă de la 20 de lei la 30 de lei. Votul din plenul Camerei Deputaților este decisiv, după ce proiectul a trecut deja de Senat. Inițial, măsura trebuia să intre în vigoare de la 1 iunie.

Mai este nevoie ca legea să fie promulgată de președinte pentru a intra în vigoare.

Creșterea valorii tichetelor de masă a fost decisă de coaliția de guvernare la începutul anului.

La începutul lunii aprilie, când anunța pachetul social, Guvernul a promis creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților, de la 20 de lei la 30 de lei, pentru a compensa scumpirile din ultima perioadă. Premierul Nicolae Ciucă preciza că printre măsuri va fi și majorarea tichetelor de masă de la 1 iunie.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat miercuri, la Antena 3, de ce nu au mai fost majorate de la 1 iunie tichetele de masă.

„Guvernul nu a uitat să implementeze măsura, Guvernul este în implementarea măsurii. Suntem în dinamica activităților după programe succesive din ceea ce am spus că vom face și în primul pachet social și al doilea pachet social, Sprijin pentru România, și al treilea pachet cu 700 lei pentru pensionari. Săptămâna viitoare, va intra în vigoare măsura și va fi valabilă începând cu luna iulie”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

„De abia este prima zi din iunie. Săptămâna viitoare va intra în vigoarea măsura (…).

Suntem un guvern aplecat către necesitățile cetățenilor atât din punct de vedere al întreprinzătorilor, cât și a celorlalte categorii vulnerabile și a lucrătorilor. Suntem într-o dinamică în care suntem practic la al treilea pachet de măsuri și s-a anunțat foarte clar că suntem în construcția unui alt pachet de măsuri pentru mediul privat și pentru categoriile private și pentru toți cetățenii în primul rând.

Și vom continua cu măsurile și când vom avea cu siguranță ceva cert de anunțat, așa cum v-am obișnuit transparent, vom răspunde întrebărilor și ieșim în comunicare publică”, a continuat oficialul.

În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 22 de zile lucrătoare) unui angajat este de 443,74 de lei. După ce va fi majorată la 30 de lei, valoarea lunară ar urma să fie de 660 de lei / per angajat.

Comentarii

 1. O frectie de la Budai:

  “Suntem un guvern aplecat către necesitățile cetățenilor ”

  Vedeti cu cârpeala!
  Nu faceti nimic!
  Seamana leit cu sceneta Balconului in ’89 cand Nicolaie a zis: va mai dau 100 lei la alocatii”

  Acum in episodul doi o sa apara celalalt Nicolae care dupa ce primeste unda verde de la Chiparos o sa zica: “Va indexez punctul de pensie cu 5% ca- n Germania cu toate ca inflatia a sarit de 15%!”

 2. Degeaba măresc ei valoarea unui tichet de masă, dacă firma rămâne tot la 15 lei… Doar așa, ca să știm că se poate și 30…🤦‍♀️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.