Vânzările de smartphones au explodat în primul trimestru

google-telefon-samsung-pexels

Vânzările de aparate smartphones în lume au crecut puternic în perioada ianuarie – martie, potrivit unui studiu publicat de Strategy Analytics, scrie publicația boursorama.com.

Potrivit cabinetului de analiză, 340 de milioane de aparate au fost livrate în primele trei luni ale anului, o creștere cu 24% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, dominată de începutul crizei coronavirusului.

Pandemia și consecințele sale economice au determinat numeroși consumatori să-și amâne achizițiile, reducând volumul global de vânzări.

Dar, în primul trimestru din 2021, cererea puternică a fost susținută de consumatori care dețineau aparate învechite precum și de lansarea tehnologiei 5G de către producători chinezi.

“Piața smartphones din China a cunoscut un prim trimestru senzațional grație succesului produselor 5G în diverse categorii de prețuri”, spune Linda Sui de șa Strategy Analytics

“Penuria de semiconductori și constrângerile legate de ofertă nu au avut un impact major în primul trimestru în cinci dintre cele mai mari piețe, dar ele fost și rămân o sursă majoră de îngrijorare pentru distribuitorii mai mici”, a adăugat Sui.

Grupul Samsung domină clasamentul mondial, cu o cotă de piață de 23%, urmat de Apple (17%). În continuare vin brandurile chinezești Xiaomi (15%), Oppo (11%) și Vivo (11%).

Livrările de aparate Samsung au crescut cu 32% în cifre anualizate, susținute de lansarea noii serii Galaxy A și de succesul seriei Galaxy S21, notează Neil Mawston, director executiv al Strategy Analytics.

Vânzările Apple au progresat cu 44% în raport cu primul trimestru din anul trecut.

Foto: Telefon Samgung / Pexels

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.