Vicepremierul rus spune că mai multe țări sunt de acord să plătească în ruble pentru gazul rusesc

Redacția apr. 15, 2022 1 comentarii
Gazprom

Mai multe companii au convenit să cumpere gaz rusesc în ruble, a declarat vineri viceprim-ministrul rus Alexander Novak, citat de Reuters. Acesta nu a transmis ce țări au tranzacționat deja gazul rusesc în ruble.

Președintele Vladimir Putin a declarat luna trecută că țările „neprietenoase” vor trebui să plătească pentru gazul rusesc în rible, o mișcare respinsă de Uniunea Europeană în cadrul regimului de sancțiuni al blocului împotriva Moscovei.

Putin a avertizat Europa că riscă ca aprovizionarea cu gaze să fie tăiată dacă nu plătește în moneda rusă, încercând să lupte împotriva sancțiunilor occidentale impuse din cauza invaziei Rusiei asupra Ucrainei.

În martie, el a propus cumpărătorilor de energie să deschidă conturi la Gazprombank, unde plățile în euro sau dolari să fie convertite în ruble.

Armenia a efectuat mai multe plăți pentru livrările de gaz natural rusesc în ruble, a declarat vineri ministrul economiei, Vagan Kerobyan, într-un interviu acordat publicației ruse RBC.

Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat luni că Ungaria plănuiește să plătească gazul rusesc în euro prin Gazprombank.

Sursa foto: Facebook

Comentarii

  1. O sa plateasca multe tari, in ruble, dar trebuie mentionat doar o singura tara. Asta pentru ca asa este “politicaly correct” Cu Ungaria “facem reclama negativa” iar restul prefera sa ramana “anonimi” si au sustinerea completa din partea mediei (neo)liberale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.