Victimele care au căzut plasă escrocheriilor cu criptomonede au pierdut mai mult de 1 miliard de dolari în 2021

criptomoneda

Peste 46.000 de persoane au raportat că au pierdut peste 1 miliard de dolari în urma unor escrocherii cu criptomonede de la începutul anului 2021, a anunțat vineri într-un raport Comisia Federală pentru Comerț (FTC), transmite Reuters.

Aproape jumătate dintre persoanele care au raportat că au pierdut monede digitale în urma unei înșelăciuni au spus că totul a început cu un anunț, o postare sau un mesaj pe o platformă de socializare, potrivit FTC.

Rapoartele arată că social media și criptomonedele sunt o combinație explozivă pentru fraude, a precizat agenția, adăugând că aproximativ 575 de milioane de dolari din toate pierderile legate de fraudele cu monede digitale au fost legate de „oportunități false de investiții”.

Aproape patru din zece dolari pierduți în urma unei fraude care își are originea în social media au fost pierduți în cripto, mult mai mult decât orice altă metodă de plată, Instagram, Facebook, WhatsApp și Telegram fiind platformele de socializare de top în astfel de cazuri, potrivit raportului.

Pierderea medie raportată pentru o persoană a fost de 2.600 de dolari, iar bitcoin , tether și ether au fost principalele criptomonede pe care oamenii le-au folosit pentru a plăti escrocii, a precizat FTC.

Sursă foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *