VIDEO Autostrada Moldovei : cele mai noi imagini cu secțiunea Bacău-Pașcani/Premierul Ciolacu, pe primul șantier de autostradă din județul Iași

Autostrada Moldovei A7 Bacău Pașcani L 1-3 mai 2024

Constructorul UMB lucrează pe toate cele trei loturi ale secțiunii Bacău-Pașcani de pe Autostrada Moldovei (A7) cu accent pe nodurile rutiere de la Săucești, Filipești, Roman-Nord, Gherăești – Mircești, Mogoșești-Siret sau Pașcani, anunță vineri, 17 mai 2024, CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, cu ocazia vizitei de lucru pe care a efectuat-o Premierul Marcel Ciolacu. Deși contractele sunt semnate încă din februarie 2023 și lucrările începute din mai 2023, stadiul fizic este de doar 5-7 %, potrivit raportului oficial de progres. Termenul contractual de finalizare este noiembrie 2025.

,,Autostrada Moldovei este cea mai mare șansă pentru companiile județului Iași și angajații locali la prosperitate economică, cu venituri în creștere și profituri care să dezvolte comunitatea! Am vizitat și unul dintre șantierele de pe Autostrada Moldovei, la nodul rutier de tip turbion de lângă Pașcani. Este o lucrare în premieră pentru România, cu 12 pasaje întinse pe circa 2 kilometri, o provocare pe măsura priceperii și ambiției constructorilor care sunt chiar de aici, din Moldova. Ca premier și lider al PSD, am transformat Moldova în regiunea cu cele mai mari investiții publice în infrastructură. Iar asta va face din județul Iași unul dintre principalii poli economici de dezvoltare a țării !” -Marcel Ciolacu.

UMB ,,trage tare” pentru a finaliza loturile de mijoc (67 km.)  de pe Buzău-Focșani înainte de termen, deși se pune serios problema dacă va putea respecta termenul din contract pentru lotul 1 Buzău-Focșani (august 2024), unde de-abia începe montarea grinzilor. (n.r în lipsa lotului 3 al Nurol, început în martie, Lotul 1 Buzău-Vadu Pașii de 4,6 km. nu poate fi folosit decât la pachet cu lotul 2 Vadu Pașii -Râmnicu Sărat de 30 km.)

Secțiunea Bacău-Pașcani are o lungime de 77 kilometri, iar lotul 3 Mircești-Pașcani (28 km.) este primul șantier de Autostradă din județul Iași.

,,Premierul Marcel Ciolacu, alături de directorul general regional al DRDP Iași, Ovidiu Mugurel Laicu, și oficialități locale și județene, a inspectat astăzi lucrările pe Lotul 3 al Autostrăzii A7, Bacău – Pașcani, în zona nodului rutier de la Mogoșești-Siret.

 În acest punct, constructorul este mobilizat cu lucrări de stabilizare cu lianți hidraulici, scarificare și umpluturi de pământ.
 Menționăm că în acest moment se lucrează în mai multe puncte, pe toate cele trei loturi ale tronsonului Bacău – Pașcani, cu accent pe execuția nodurilor rutiere (Săucești, Filipești, Roman-Nord, Gherăești – Mircești, Mogoșești-Siret sau Pașcani).” -CNAIR.
Cele mai noi imagini au fost publicate pe Canalul YouTube Ștef :

Verificarea nodului rutier ,,trompetă” de la Mogoșești (km. 58) :

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *