VIDEO Autostrada Transilvania: UMB lucrează şi noaptea pe şantierul dintre Nădăşelu şi Zimbor. Cel mai avansat şantier de autostradă prin PNRR trebuie să fie terminat în 2023

A3 UMB Nădăşelu Poarta Sălajului Sursa Foto : Cătălin Drulă/Facebook

Constructorul roman UMB lucrează în schimburi, non stop, pe şantierul lotului dintre Nădăşelu şi Zimbor, anunţă Compania de Drumuri, care a publicat o înregistrare video cu lucrările care se desfăşoară pe timpul nopţii. Tronsonul dintre Nădăşelu şi Zimbor are o lungime de 30 de kilometri şi este cel mai avansat proiect de infrastructură rutieră propus la finanţare prin PNRR – Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Contractul pentru secţiunile 3A2 Nădăşelu – Mihăeşti (17 km) şi 3B1 Mihăeşti – Zimbor (13 km) au fost semnate cu firmele lui Dorinel Umbrărescu în decembrie 2020 pentru 1,4 miliarde lei şi un cost de 9,4 milioane euro/km. Volumul de lucrări este însemnat: 28 lucrări de artă, poduri, pasaje şi viaducte, 7 milioane de mc. de săpătură, 2 milioane mc. de umpluturi.

La nici o jumătate de an de la intrarea în şantier mobilizarea este exemplară, nota Asociaţia Pro Infrastructură luna trecută. „Așa trebuie să arate un șantier: 22 de foreze care execută piloții forați pentru viaducte, poduri și zidurile de sprijin care vor ține pe loc dealurile transilvănene, sute de basculante, excavatoare și buldozere care efectiv mută milioane de metri cubi de pământ, redesenând relieful. Volumul de muncă este colosal, dealurile nu stau locului (4 alunecări majore până acum) și veșnicele blocaje birocratice (relocări stâlpi LEA, păduri) încă mai pun bețe în roate, dar avem încredere că în următoarele câteva luni o bună parte din acestea vor fi rezolvate. Abia spre finalul lui 2023 am putea circula dacă autoritățile își vor face treaba la timp și constructorii vor păstra ritmul actual”, arăta Asociaţia Pro Infrastructură.

Tot UMB lucrează şi pe secţiunea de 12 km Zimbor – Poarta Sălajului, cu termen de finalizare 2023, de asemenea sector propus pentru finanţare prin PNRR.

În total, pe cei 42 de kilometri dintre Nădăşeşu – Zimbor şi Poarta Sălajului, cel mai puternic antreprenor din România lucrează cu 480 de muncitori şi 250 de utilaje.

Cifrele mobilizării:

  • 6 stații de betoane,
  • 94 de autobasculante,
  • 37 de buldoexcavatoare, buldozere și excavatoare cu șenile/pneuri,
  • 15 cilindri,
  • 10 încărcătoare frontale,
  • 7 autogredere,
  • 4 cisterne cu apă,
  • 53 de cife de beton
  • 22 de instalații de piloți forați,
  • 1 pompă de beton + 1 trusă de stabilizare pământ.

Sursa Foto : Cătălin Drulă/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *