VIDEO Cele mai noi imagini cu lotul 2 al Autostrăzii A 10 Sebeş – Turda care ar trebui deschis până la sfârşitul anului. În ce condiţii vom avea autostradă completă de la Sibiu la Cluj Napoca

A10 Lot 2 Sebeş Turda

Compania de Drumuri a publicat noi imagini cu şantierul lotului 2 al Autostrăzii A 10 Sebeş – Turda, lot cu o lungime de 24 de kilometri care ar urma să fie deschis până la sfârşitul anului, cu 5 ani întârziere faţă de termenul iniţial. Potrivit CNAIR, stadiul fizic de execuţie este de peste 85 % iar antreprenorul Aktor lucrează la aşternerea stratului final de asfalt. Mobilizarea constructorului din Grecia s-a îmbunătăţit uşor în ultima perioadă după ce în acţionariatul companiei a intrat o firmă puternică din Olanda dar pentru ca Autostrada să fie deschisă circulaţiei mai este nevoie de turnarea a aproape 100 000 de tone de asfalt, la o medie de peste 2000 de tone/zi. De altfel, dacă la început de primăvară progresul fizic era de 80 %, acum, după două luni de vară în care s-a putut lucra bine avansul este de doar 5 procente.

Finalizarea lotului dintre Sântimbru şi Aiud ar permite circulaţia pe autostradă completă de la Sibiu la Cluj Napoca şi evitarea Drumului Naţional 1, acum foarte aglomerat şi cu numeroase accidente. Joi sau vineri, pe A 10 este aşteptată deschiderea circulaţiei pe ultimele două bretele ale nodului rutier de la Sebeş, bretelele dinspre Sibiu către Turda ceea ce înseamnă finalizarea întregului nod rutier Sebeş care face parte din primul lot de pe A 10 unde lucrează italienii de la Pizzarotti.

Contractul cu Aktor (L 2 A 10) a fost semnat în 2014 pentru o valoare de 550 de milioane lei.

Rămâne de văzut ce mobilizare va avea constructorul din Grecia pe şantierul lotului 3 al Autostrăzii A 0 Bucureşti Sud având în vedere cum a lucrat până acum pe A 10 Sebeş – Turda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *