VIDEO Cum arată lucrările de modernizare pe Magistrala M 200 Braşov- Curtici

cale ferata, feroviar Sursa foto: Pixabay

Modernizarea Magistralei feroviare M 200 Simeria – Arad a ajuns la un stadiu fizic de 60%, iar anul viitor ar putea fi terminate câteva lucrări de artă de pe Valea Mureşului, anunţă Asociaţia Pro Infrastructură, care a publicat cele mai noi imagini cu şantierele din judeţul Arad.

Contractul pentru modernizarea secţiunii Simeria – Arad de pe Coridorul European Rin – Dunăre a fost semnat cu antreprenorul italian Astaldi în 2017, iar lucrările au început efectiv în 2018 cu termen de execuţie 4 ani. Pe linia modernizată, trenurile de călători vor atinge viteza maximă de 160 km/h, iar cele de marfă 120 km/h.

Potrivit Asociaţiei Pro Infrastructură, în judeţul Arad, la tunelul Bătuţa sunt probleme birocratice, iar cele două poduri peste Mureş de la Conop vor fi montate în următoarele zile.

„Circulația feroviară pe noua variantă Bârzava-Vărădia este dependentă de tunelul Bătuța (603m) din care s-a forat mai mult de jumătate, dar are probleme birocratice la ambele capete (exproprieri, acord de mediu revizuit, scoatere din circuitul forestier). Acestea cad în sarcina CFR, și sperăm sa le vedem rezolvate cât mai curând, pentru că lucrările la fiecare din capetele tunelului vor dura cel puțin un an. Există o posibilitate ca la sfârșit de 2022 să circulăm prin tunel si pe noul traseu. Tot în 2022 sperăm sa circulăm pe cele două poduri de 435 și 384m de la Conop, care vor fi lansate (translatate) peste Mureș in următoarele zile”, precizează Asociaţia Pro Infrastructură.

CFR Infrastructură anunţă restricţii pe M 200 de astăzi până pe 19 iunie pentru lucrări de modernizare

Aproximativ 20 de trenuri InterRegio care circulă de astăzi până pe 19 iunie pe M 200 în judeţele Hunedoara şi Arad au grafic modificat sau urmează să fie anulate, a anunţat Compania CFR Călători. Totodată pentru garniturile Regio se asigură transbordare auto. Restricţiile sunt impuse ca urmare a lucrărilor de modernizare efectuate pe Valea Mureşului.

Lista completă a trenurilor anulate sau cu program de circulaţie modificat

M 200 Braşov – Curtici este singura linie de tren pe care se fac lucrări de modernizare cu fonduri europene. Alte două secţiuni în lucru sunt Braşov-Sighişoara, respectiv Sighişoara-Simeria. Singurul tronson de pe M 200 care va fi recepţionat în această vară este segmentul de 33 km dintre Coşlariu şi Vinţu de Jos în judeţul Alba.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *