VIDEO Dacia Spring a primit o stea la testele EuroNCAP. Renault Zoe niciuna, după ce la lansare, în 2013, avea 5 stele

dacia spring Sursa foto: Dacia

Două modele electrice din panoplia Renault au primit azi rezultate foarte slabe la testele EuroNCAP, este vorba despre Dacia Spring care a primit o singură stea și de Renault Zoe cu zero stele primite la testele de siguranță Euro NCAP.

De fapt, scrie junalistul Mircea Meșter pe Facebook, în sesiunea asta de testare au mai fost aruncate de pereți vreo 11 mașini, iar rezultatul dureros nici măcar nu e al lui Spring, ci al lui Zoe. Modelul electric a fost retestat după șapte ani și a primit zero stele.

Cert e că lovitura de imagine e destul de puternică pentru modelele testate, dar oamenii de la Dacia se așteptau la rezultat mai ales că aceștia consideră că o protecție structurală decentă e destul pentru că marca e definiția nevoilor esențiale, iar în rest sunt preocupați de detaliile obligatorii prin lege.

Deși Spring are destule elemente de siguranță, oferind o protecție mai bună decât majoritatea vehiculelor aflate în circulație în prezent în Europa (inclusiv modele din segmentele superioare), testele EuroNCAP devin din ce în ce mai stricte, în special pentru vehiculele mici de oraș, de dimensiuni şi greutate reduse.

Cât despre Zoe, cei de la Renault afirmă că „ZOE E-TECH Electric este un vehicul sigur și respectă toate standardele de siguranță normative.” Cu toate acestea, testele din ce în ce mai stricte și modificările aduse de Renault mașinii în 2017, deși la lansarea din 2013 obținuse cinci stele EuroNCAP, când au fost schimbate inclusiv airbag-urile laterale nu au făcut niciun bine francezilor.

Sursa foto: Dacia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *