VIDEO Pasajul de la Drajna pe care îl construiește Arcada va fi inaugurat în luna mai, cu două luni înainte de termen – Secretar de Stat la Transporturi

Pasaj Drajna 15 martie 2023

Pasajul de la Drajna va fi deschis circulației în luna mai, cu două luni înainte de termenul din contract a anunțat miercuri, după o nouă verificare în șantier, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu. Dintre cele patru pasaje rutiere pe care le execută CNAIR, podul peste Magistrala M 800 București -Constanța pe care îl ridică gălățenii de la Arcada este singurul care respectă graficul inițial. (n.r Podul de la Micălaca este la 40 %, iar cel de la Cernica are contract reziliat/ Berceni și Oltenița aveau termen vara 2022). Analiza Economedia privind ,,cursa” pentru primul pasaj inaugurat poate fi urmărită aici.

Pasajul de la Drajna face parte din Drumul Transregio Brăila-Călărași, șoseaua de la Dunăre la Dunăre, reamintește Scrioșteanu : ,,Sezonul estival începe fără cozi în trafic la Drajna. Pasajul de la Drajna, împreună cu drumurile de legătură vor fi date în trafic în luna mai, înainte de termenul contractat. Reamintesc faptul că amplasamentul acestei lucrări a fost predat constructorului la data de 11 ianuarie 2022, iar stadiul acestui proiect de infrastructură rutieră a ajuns la 80,5%. Este vorba despre realizarea unei supratraversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 m. Pasajul va traversa totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800. Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul județului Ialomița.” – Ionel Scrioșteanu.

Contractul pentru proiectarea și execuția pasajului suprateran de la Drajna, pe DN 21 Slobozia – Drajna – Călărași a fost semnat în februarie 2021 (în mandatul fostului ministru Cătălin Drulă) cu antreprenorul român Arcada pentru aproape 100 de milioane de lei, iar termenul de execuție este de 18 luni. Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire pe 14 decembrie 2021, iar pe 11 ianuarie a fost predat amplasamentul lucrării.

La Drajna, mai ales vara, șoferii stau zeci de minute în cozile de la bariera CFR, pe linia București – Constanța, în sezon fiind aproximativ 80 de trenuri de călători și de marfă.

Imagini din dronă cu șantierul de la Drajna au fost publicate pe Canalul YouTube Răducu pe drum :
 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *