VIDEO Virgil Popescu, avizat pentru a fi ministru al Energiei. Cere un grup de lucru în Parlament pentru ca legea offshore să poată fi aprobată „chiar până la sfârșitul anului”

Virgil Popescu Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liberalul Virgil Popescu a fost audiat miercuri în Parlament pentru funcția de ministru al Energiei în Guvernul PSD-PNL-UDMR, primind aviz pozitiv.

UPDATE Virgil Popescu a primit 38 de voturi „pentru”, 15 voturi „împotrivă” și o abținere.

Ministrul a precizat că printre principalele priorități se regăsește finalizarea rectoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, retehnologizarea unității 1. El a spus că, în contextul creșterii prețului la energie electrică și gaze naturale, este necesară continuarea intervenției statului prin măsuri de reglementare pentru menținerea unui nivel de trai decent al populației. Printre priorități, el a menționat și finalizarea strategiei energetice a României 2020-2030, cu perspectiva pactului verde european și deblocarea proiectelor de dezvoltare a gazelor offshore din Marea Neagră.

Virgil Popescu a solicitat crearea de săptămâna viitoare a unui grup de lucru în Parlamentul României pentru modificarea legii offshore, pentur ca aceasta să fie aprobată chiar până la finalul anului.

„Aș vrea să fac un apel ca încă de săptămâna viitoare să facem un grup de lucru în Parlamentul României. Am trenat prea mult modificările la legea offshore pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră și aș dori ca de săptămâna viitoare să începem împreună lucrul într-un grup de lucru cu toate partidele politice, în așa fel încât, în cel mai scurt timp, poate chiar până la sfârșitul anului, să putem avea modificări la legea offshore și să începem investițiile, extracția gazelor din Marea Neagră cât mai curând posibil”, a spus el.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *