Virgil Popescu despre controversatele proiecte Romgaz – GSP Power: Dacă nu vor fi finanțate de Comisia Europeană, nu le vom finanța de la bugetul de stat

G4Media iun. 14, 2021 0 comentarii
Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat luni la postul Realitatea Plus că dacă proiectele controversate depus pentru finanțare prin PNRR al asocierii dintre Romgaz și GSP Power, compania magnatului Gabriel Comănescu, acestea nu vor fi finanțare de la bugetul de stat.

”Banii vor fi reportați pe alte categorii pe proiecte, nu vom finanțata de la buget nimic”, a spus Virgil Popescu când a fost întrebat ce se va întâmpla dacă executivul european nu va finanța proiectele respective.

El a refuzat să spună cum și-au împărțit acțiunile Romgaz și GSP Power în companiile de proiect care vor derula cele două afaceri și a insistat că e vorba despre un parteneriat public – privat, acceptat de Comisia Europeană,

Economedia a scris recent cum capitolul Energie din Planul Național de Redresare și Reziliență prevede două proiecte pilot care să demonstreze fezabilitatea economică și tehnică a hidrogenului, ambele urmând să fie derulate cu compania românească privată GSP Power, unul în Constanța, iar celălalt în Mehedinți, județul de baștină al ministrului Energiei. Valoarea totală a celor două proiecte se ridică la 585 de milioane de euro.

Întrebat cum a selectat Ministerul Energiei cele două proiecte, Virgil Popescu a spus că ar fi singurele care răspund necesității de a introduce producția de hidrogen. (Sursa foto: Inquam Photos / George Călin)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *