Virgil Popescu, întrebat dacă situația actuală energetică ar putea duce la un blackout: Nu, nu cred că avem această problemă

G4Media ian. 6, 2022 0 comentarii
Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, joi seară, că nu se pune problema unei pene majore de curent în Europa, și că discuţiile despre blackout care au apărut recent au pornit de la un scenariu de apărare publică al Ministerului Apărării din Austria. Ministrul precizează că în fiecare ţară şi în fiecare minister există şi varianta celui mai rău scenariu, dar există şi proceduri europene pentru orice situaţie, relatează news.ro.

Potrivit ministrului Popescu, în România, rezervele de gaze sunt ”în parametri normali”.

”Ieri, dacă nu mă înşel, era 1,615 miliarde. Am plecat cu 77% din capacitate, 2,380 miliarde. S-au consumat 700 de milioane, suntem undeva la 60 şi un pic la sută (…) După fiecare iarnă, România umplea spre 95-96%, spre trei miliarde, şi rămânea cu peste un miliard de metri cubi în pământ. Însemna că, pe perioada de vară, el devenea mult mai scump. Pe msuri ce îl ţi, el devine mai greu vandabil”, a precizat acesta.

Recent, a apărut scenariul unei pene majore de curent în întreaga Europă care a îngrijorat populaţia din mai multe ţări, scenariul fiind distribuit în general pe reţelele de socializare.

Ulterior, s-a dovedit că totul a pornit de la un exerciţiu al armatei din Austria, relatează news.ro

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *