Virgil Popescu: Ne gândim la o impozitare a întregului lanț de producție, intermediere și furnizare. Un intermediar de energie electrică nu ar trebui să câștige mai mult de câteva procente. Nu văd de ce ar trebui să câștige dublu sau triplu

contor, energie electrica, curent Sursa foto: Parlamentul European

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că guvernul se gândește la o impozitare a întregului lanț de producție-intermediere-furnizare. Acesta a spus că nu vede de ce un intermediar ar trebui să câștige mai mult de câteva procente.

„Ne gândim la o impozitare a întregului lanț de producției intermediere și furnizare. Un impozit este stabilit de Ministerul Energiei. Noi putem da consultanță”, a spus miercuri Virgil Popescu, într-un briefing de presă la guvern.

Întrebat de ce a fost tocmai acum luată în calcul o astfel de propunere având în vedere că în trecut PSD a susținut o astfel de măsură, ministrul Energiei a răspuns: „Probabil că nu s-a putut pune în practică. Și eu evident că susțin un lucru să fie cât mai corect. Nu poate cineva să facă profituri mari și alții să le plătească. După mine, un intermediar de energie electrică nu ar trebui să câștige mai mult de câteva procente. Nu văd de ce ar trebui să câștige dublu sau triplu”.

Acesta spune că plafonarea prețului va rămâne. „Ordonanța e în vigoare până la 31 martie. După data de 31 martie, probabil că în cursul lunilor septembrie-octombrie, vom lucra la ce se va întâmpla în data de 31 martie. După ce vor fi discutate în coaliție vor fi discutate public. Nu se va întâmpla nimic cu facturile românilor”, mai spune Virgil Popescu.

Sursa foto: Parlamentul European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *