Vladimir Putin amenință că Occidentul va avea mai mult de suferit decât Rusia de pe urma sancțiunilor

Redacția mai 12, 2022 0 comentarii
vladimir putin 2

Preşedintele rus Vladimir Putin dă asigurări joi că Occidentul va avea de suferit mai mult decât Rusia de pe urma sancţiunilor pe care le-a impus Moscovei din cauza ofensivei ruse în Ucraina şi se laudă cu o rezistenţă a economiei ruse la „provocări exterioare”, relatează AFP, citat de News.ro.

Autorii sancţiunilor, „ghidaţi de ambiţiile lor umflate şi oarbe şi de rusofobie, aplică o lovitură mai puternică propriilor lor interese naţionale, propriilor lor economii şi prosperităţii propriilor lor cetăţeni”, declară într-o reuniune consacrată problemelor economice liderul de la Kremlin.

„Noi vedem acest lucru în primul rând uitându-ne la o creştere puternică a inflaţiei în Europa, care atinge 20% în anumite ţări”, apreciază el.

Potrivit lui Vladimir Putin, „este evident că (…) o continuare a obsesiei sancţiunilor va conduce inevitabil la consecinţele cele mai dificile pentru Uniunea Europeană (UE), cetăţenii ei”.

„În ceea ce o prveşte, Rusia reuşeşte cu siguranţă să înfrunte provocări exterioare, mulţumită politicii sale macroeconomice responsabile din ultimii ani şi graţie deciziilor sistemice vizând să-i consolideze suveranitatea economică şi securitatea tehnologică şi alimentară”, dă asigurări Putin.

Liderul de la Kremlin se felicită pentru o încetinire „treptată” a inflaţiei, după ce aceasta a crescut la 16,7% în martie, şi de o consolidare a devizei ruse, care a înregistrat joi o redresare-record de la începutul lui 2020 şi a atins, la ora 12.00 GMT (15.00, ora României), nivelul de 67,7 ruble un euro şi 65,2 ruble un dolar.

sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *