Vola.ro: Românii au cumpărat bilete de avion în valoare de 9 milioane de euro, în ianuarie/ Prețul mediu a urcat cu 40 de euro față de anul trecut

avion, zboruri, calatorii, turism

Românii au cumpărat bilete de avion în valoare de 9 milioane de euro în luna ianuarie, iar cel mai ieftin bilet a costat 10 euro, pentru un zbor Londra – Bucureşti, potrivit datelor publicate de agenția de turism online Vola.ro, scrie Agerpres.

Agenția anunță că a avut o campanie promoțională în luna ianuarie și a a vândut cu 33% mai multe bilete decât în aceeaşi perioadă a lui 2023, se arată într-un comunicat al tur-operatorului.

Cel mai ieftin bilet vândut în campania promoțională denumită Ieftinuarie a fost de 10 euro, pentru un zbor Londra – Bucureşti, iar cel mai scump bilet a fost 2.508 euro, pentru un zbor Bucureşti – New York.

Preţul mediu pentru un bilet de avion a fost de 158 euro/persoană, în creştere faţă de anul trecut, când tariful mediu a fost de 118 euro/persoană.

“Sunt multe rezervări înregistrate pentru zboruri din perioada imediat apropiată, dar avem şi rezervări în avans pentru zboruri din lunile următoare, inclusiv pentru Revelion, o dovadă în plus a faptului că romanii s-au pregătit din timp şi au vrut să îşi planifice de pe-acum călătoriile din noul an.”, a declarat Claudia Tocila, director de marketing Vola.ro.

În ceea ce priveşte topul destinaţiilor preferate, se menţin în fruntea clasamentului oraşe din şi spre care aceştia zboară frecvent: Bucureşti, cu 17,78% din rezervările efectuate pe platformă, Londra, cu 5,17% din rezervări, Iaşi, cu 4,01% din rezervări, Bruxelles, cu 3,7% din rezervări, şi Milano, cu 3,35% din rezervări.

Durata medie de şedere la destinaţie este de 7 zile, semn că planificând în luna ianuarie, românii pot rezerva călătorii mai ieftine, şi mai lungi, încercând să stea mai mult în vacante.

Europa este din nou continentul preferat al românilor, 95% dintre biletele vândute de Ieftinuarie 2024 fiind către ţările europene. Urmează Africa, 3% din rezervările din ianuarie, Asia, cu 1,5%, America de Nord şi America de sud.

Potrivit tur-operatorului, românii vor să călătorească mai mult în acest an, astfel că 56% dintre rezervările de zboruri din ianuarie sunt pentru perioada imediat următoare, respectiv în mai puţin de 30 de zile. Pe de altă parte, călătorii au rezervat cu încredere zboruri în avans, dat fiind că acum există o predictibilitate mai mare a zborurilor în comparaţie cu anii anteriori. A fost realizată chiar o rezervare pentru Revelionul 2025, efectuată pe ruta Bucureşti – Munchen, pentru două persoane.

Totodată, călătoriile vor fi influenţate de sărbătorile românilor, iar cum de Paste aceştia se vor bucura de o minivacanţă de câteva zile, compania a înregistrat deja rezervări în perioada respectivă: cel mai ieftin bilet de Paşte a costat 75 de euro, pentru un zbor Bucureşti – Bologna.

Pentru un zbor către Campionatul European de Fotbal, cel mai ieftin bilet a costat 120 de euro, pentru ruta Timişoara – Munchen, iar cel mai ieftin zbor în perioada Jocurilor Olimpice de la Paris a costat 110 euro, pe ruta Cluj-Napoca – Paris.

 

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *