Volumul cifrei de afaceri din servicii de piață prestate populației a crescut cu 30% în primele nouă luni ale anului. Creșteri semnificative la activitățile care țin de turism

Hotel, turism Sursa foto: Pexels

În primele nouă luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de aceeași perioadă a anului trecut, atât ca serie brută – cu 26,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate: cu 30,9%, conform datelor Institutului Național de Statistică.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2022, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scǎdere cu 15,5%, ca urmare a scǎderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-19,7%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-8,6%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-6,1%) și la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,6%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au crescut cu 1,2%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scǎdere cu 2,7%.

Evoluție anuală

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,8% mai mare comparativ cu luna septembrie 2021, datorită creşterilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+27,5%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+22,6%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+12,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,6%) și la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,7%). Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022 a crescut cu 13,6%, comparativ cu luna septembrie 2021.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2022 a înregistrat o cifră de afaceri cu 26,7% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, influențată de creşterea cifrei de afaceri la: activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+36,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+28,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+23,5%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+21,6%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+20,1%).

În primele nouă luni ale anului, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitat, a înregistrat o cifră de afaceri cu 30,9% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2021.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *