Volvo a început, la Gent, în Belgia, producția C40 Recharge un coupe SUV electric

Volvo Cars

Volvo Cars a început producția SUV-ului electric C40 Recharge la uzina din Gent, Belgia. Este primul model Volvo oferit exclusiv cu transmisie electrică. De asemenea, XC40 Recharge, versiunea complet electrică a modelului SUV compact Volvo, este de asemenea construită în Gent.

Introdus în martie 2021, C40 Recharge este comercializată de Volvo ca un model independent, dar este în fapt coupe-ul SUV al XC40 Recharge – deși cu modificări vizuale minore cum ar fi partea din spate mai plată.

În timp ce Volvo oferă acum și XC40 Recharge într-o versiune cu tracțiune față, C40 Recharge este disponibil numai cu tracțiunea integrală familiară la lansarea pe piață: un motor electric de 150 kW fiecare pe puntea față și spate aduce C40 la o putere de sistem de 300 kW. Energia electrică este stocată într-o baterie de 78 kWh (brut, 75 kWh net). Astfel, autonomia standard este de aproximativ 440 de kilometri.

Volvo mai construiește la Gent, pe lângă C40 Recharge și modelele XC40 (BEV, PHEV și motor cu ardere), care se bazează și pe platforma CMA.

Deoarece se știe că Volvo vrea să devină un brand complet electric până în 2030, producția va fi, de asemenea, ajustată: ca urmare a lansării modelului C40 Recharge, Volvo își mărește capacitatea de producție pentru vehiculele electrice din Gent la 135.000 de unități pe an – compania se așteaptă ca mai mult de jumătate din vehiculele produse la fața locului să aibă un sistem de propulsie complet electric încă din 2022.

În Gent, compania suedeză a înființat și o fabrică de asamblare a bateriilor pentru a combina modulele achiziționate în gata de instalare pachete.

„C40 Recharge este o mașină care reprezintă viitorul nostru”, a declarat Javier Varela, vicepreședinte senior, operațiuni industriale și calitate la Volvo Cars. „Operațiunile noastre de fabricație și o strânsă colaborare cu furnizorii noștri sunt esențiale în realizarea ambițiilor noastre viitoare în ceea ce privește electrificarea și neutralitatea climatică.”

Sursa foto: Volvo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *