Volvo preia o fabrică din China a acționarului său majoritar, Geely

Volvo Cars

Volvo Cars a preluat de la proprietarul său Geely, controlul fabricii auto din Luqiao, China, unde sunt produse, printre altele, modelele electrice Polestar 2 și Volvo XC40 Recharge. În acest proces, uzina de producție Luqiao va fi redenumită Taizhou.

Potrivit unui comunicat, compania-mamă și filiala au convenit să integreze fabrica în activele Volvo Cars. Fundalul acestui fapt este un acord anterior între cele două părți conform căruia Volvo Cars va achiziționa de la Geely toate fabricile în care sunt produse mașinile sale în următorii doi ani. În Luqiao, acesta este cazul Volvo XC40 și al modelelor electrice XC40 Recharge și Polestar 2, controlat de Volvo. Toate modelele se bazează pe arhitectura modulară compactă (CMA), care a fost dezvoltată în comun de Volvo Cars și Geely Holding.

Poziția Volvo Cars în China va fi consolidată de noua structură de proprietate, spune producătorul. În plus, transferul fabricilor creează o alocare clară atât în ​​cadrul Volvo Car Group, cât și în cadrul Geely Holding. Pentru angajații din fabrici, nimic nu se schimbă în operațiunile în desfășurare.

Cu toate acestea, în cazul Luqiao, toți cei 2.600 de angajați ai fabricii se vor transfera de la Geely Holding la Volvo Cars. Fabrica, deținută de Geely Holding de la deschiderea sa în 2017, fusese „susținută operațional” de Volvo Cars până atunci. Noua proprietate va fi însoțită acum de o redenumire a lui Luqiao în Taizhou.

„Transferul fabricii de la Taizhou este o mișcare logică și solidă pentru ambele părți, întrucât uzina este acum dedicată în totalitate producției de mașini Volvo Car Group”, a declarat Javier Varela, șeful ingineriei și operațiunilor. „Este simbolic faptul că fabrica care a produs prima unitate a primei noastre mașini complet electrice, Polestar 2, va continua să ne ajute să creștem în scopul nostru de a deveni un lider global pe segmentul de mașini electrice premium.”

Sursa foto: Volvo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *