Volvo se va lista anul acesta la Stockholm și estimează o valoare de circa 23 de miliarde de dolari

Volvo Cars

Suedezii de la Volvo Cars, deținuți de chinezii de la Geely, au anunțat că IPO-ul companiei va avea un preț cuprins între 53 și 68 de coroane suedeze pe acțiune, evaluând producătorul auto la circa 23 de miliarde de dolari, ceea ce este probabil cea mai mare listare din Europa în acest an.

Volvo Cars, care a petrecut ani de zile sub umbrela Geely Holding, consolidându-și poziția pe piața premium, a declarat luna aceasta că intenționează să strângă 2,9 miliarde de dolari printr-o IPO și să își listeze acțiunile la bursa Nasdaq Stockholm.

Surse au declarat pentru Reuters luna trecută că Geely este în discuții avansate cu băncile pentru a lista compania suedeză în următoarele săptămâni, urmărind o evaluare de aproximativ 20 de miliarde de dolari.

Producătorul auto a declarat într-o declarație că IPO-ul său va adăuga valoare companiei, producătoare de modele precum SUV-ul high-end XC-90, între 163 miliarde și 200 miliarde de coroane și că acțiunile vor începe să se tranzacționeze pe 28 octombrie.

“Cred că avem un interes foarte puternic, în special din partea investitorilor nordici”, a declarat Hakan Samuelsson, director executiv al Volvo, la o conferință de presă convocată cu scurt timp, deoarece a fost prezentat prospectul ofertei.

Analistul NordLB, Frank Schwope, a declarat că evaluarea sa inițială privind evaluarea a fost mai conservatoare.

“Cred că abilitatea lor de a realiza această evaluare depinde de Polestar, nu doar de investițiile lor, ci și de modul în care pot lucra împreună. Polestar este o companie promițătoare, dar ceea ce plătiți acolo este pentru viitor”, a spus el.

Producătorul de mașini electrice Polestar, deținut de Geely și Volvo, a declarat luna trecută că va se va lista prin fuziunea cu o companie de achiziții cu destinație specială (SPAC) cotată în SUA, susținută de miliardarul Alec Gores și banca de investiții Guggenheim Partners la o valoare de 20 de miliarde de dolari.

Sursa foto: Volvo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *