Wizz Air readuce salariile piloților companiei la nivel prepandemie

wizz, avion

Wizz Air va readuce salariile la nivelul pre-Covid-19, începând cu 1 octombrie 2021, devenind una dintre primele companii aeriene care să oprească reducerile temporare de salarii pentru piloți după pandemie. Anunțul vine în contextul în care Wizz Air a început cea mai amplă campanie de recrutare pentru piloți și însoțitori de zbor, respectându-și planurile ambițioase de creștere.

Pe măsură ce Wizz Air continuă să-și intensifice operațiunile în rețeaua sa, compania aeriană plănuiește să angajeze 200 de piloți și 800 de însoțitori de zbor până în decembrie 2021.

„Ultimul an a fost fără îndoială dificil pentru industrie, dar suntem mândri să anunțăm că astăzi am devenit una dintre primele companii aeriene care aduc salariile piloților la nivelul pre-pandemie. Mulțumim fiecărui membru al personalului nostru pentru angajamentul continuu, munca și reziliența de care au dat dovadă din martie 2020. În timp ce ne preocupăm în continuare de o dezvoltare durabilă, suntem nerăbdători să întâmpinăm primele mii de noi recruți în anii următori”, spune Michael Delehant, Executive Vice President și Chief Group Operations Officer Wizz Air.

În următorii zece ani, Wizz Air vrea să-și tripleze flota, până la 500 de aeronave Airbus. Pentru a ocupa posturile create de această creștere, Wizz Air va angaja o medie de 2.000 de noi recruți în fiecare an până în 2030.

Din martie 2020, Wizz Air a deschis 18 noi baze și peste 300 de noi rute în rețeaua sa, care se întinde în Europa și nu numai, și zboară acum la peste 100% din capacitatea pre-covid, cu peste 1.000 de rute către 197 de destinații din 49 de țări.

Sursa foto: Aeroport Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.