Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău începând cu 14 martie, din cauza „riscului ridicat din spațiul aerian al țării”. Compania susține că va redeschide baza „de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță”

aeroport chisinau Foto: Aeroport Chisinau, Facebook

Compania aeriană low-cost Wizz Air anunță, luni, că suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău începând cu data de 14 martie, ca urmare a „riscului ridicat din spațiul aerian al țării”. Compania mai susține că va redeschide baza „de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță”.

„Wizz Air a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță și securitate ale operațiunilor. Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie”, arată un comunicat al companiei aeriene.

Wizz Air afirmă că, după data de 14 martie, va oferi zboruri suplimentare din Iași, pentru a sprijini pasagerii din Chișinău. Acest lucru presupune o nouă rută de la Iași către Berlin, precum și creșterea frecvenței zborurilor către Barcelona, ​​Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso din Iași, care este cea mai apropiată destinație din reţeaua Wizz Air.

Rutele de la Chișinău către Budapesta și Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască. Capacitatea rămasă care operează în prezent cu destinația Chișinău va fi relocată către alte destinații din rețeaua Wizz Air.

Clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin site-ul companiei sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului.

„Wizz Air va continua să evalueze constant situația, pentru a relua operațiunile și pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță”, arată compania aeriană.

Foto: Aeroport Chisinau, Facebook

Comentarii

  1. Hotarire STRICT POLITICA – DICTATA DE Kremlin ! Doar V. Orban este sluga plecata a lui Putin !! Oare asa usor au uitat ungurii – si in special BUDAPESTANII – anul 1956 si ororile facute de ruznaci pentru subjugarea revoltei ? Mai mare rusinea !
    Si Budapesta se dovedeste – in continuare – SLUGA MOSKOVEI ! Felicitari banditului V. Orban si haiteti de pungasi FIDESZ !

  2. D’aia nu mai ploua, ca nu mai ajunge wizz la Chisinau…de-abia nu se mai plimba sholdovenii prin toata Europa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *