Yellen (SUA) afirmă că va încerca să discute cu țările refractare la acordul global de impozitare, dar avertizează că nu este obligatoriu ca toate statele să fie de acord

Janet Yellen Trezoreria SUA

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a afirmat sâmbătă că va încerca să răspundă îngrijorărilor țărilor care nu au semnat acordul privind impozitul global minim, dar a avertizat că nu este necesar ca acest acord să fie adoptat de toate națiunile, potrivit Reuters.

Într-o discuție cu reporterii alături de ministrul german de Finanțe Olaf Scholz, Yellen a declarat că unele dintre îngrijorările unor țări precum Irlanda, Estonia sau Ungaria pot fi abordate în cadrul apropiatului summit al liderilor G20 din octombrie.

“Vom încerca să facem asta, dar trebuie să subliniez că nu este esențial ca fiecare țară să fie la bord,” a comentat ea.

“Acordul conține un fel de mecanism de aplicare care poate fi folosit pentru a ne asigura că țările refractare nu sunt capabile să-l submineze – să folosească paradisurile fiscale pentru a submina funcționarea acestui acord mondial”.

Trezoreria SUA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *