Ziua și ieftinirea la Petrom / Prețul carburanților a scăzut și miercuri, litrul de benzină este 7 lei la majoritatea stațiilor Petrom din București / Un plin de motorină costă cu 2,5 lei mai puțin față de acum o lună

Petrom 23 nov 2022

Benzina și motorina standard s-au ieftinit și miercuri la Petrom. Prețurile afișate la stațiile Petrom din Capitală sunt cu 8 bani mai mici decât marți, când a avut loc precedenta modificare de preț, potrivit Monitorul Prețurilor și peco-online. Marți, reducerea a fost de 5 bani pentru ambele sortimente.

Un litru de benzină standard costă la stațiile din București între 6,95 și 7,01 lei.

Litrul de motorină standard costă între 8,19 și 8,2 lei.

Prețurile din imagine sunt cele de la stația Petrom din Calea Vitan nr. 49-55.

Comparativ cu luna trecută, notează peco-online, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 2,7 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 9,5 lei mai mult decat in urma cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 0,6%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costa astăzi cu 2,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În aceasta perioada România se află pe locul al 7-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Bulgaria, Cipru, Ungaria, Malta, Polonia, Slovenia.

In cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 9 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Franța, Ungaria, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Slovenia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *