1.200 de firme s-au înscris în programul Start-up Nation Diaspora, pentru românii din afara țării care vor să își înceapă afaceri acasă

angajati, acord, deal, afacere, negociere Sursă foto: Unsplash

Peste 1.200 de firme s-au înscris în cadrul Pilonului II Start-Up Nation Diaspora, program prin care românii din diaspora care decid să revină în țară și să înceapă o afacere pot obține finanțare de până la 200.000 lei pentru investiții. Cei interesați mai pot depune doar azi proiectele pe platforma granturi.imm.gov.ro, transmite Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Oficialii spun că, până acum, peste 1.200 de firme s-au înscris în cadrul Pilonului II Start-Up Nation Diaspora. Amintim că programul a fost lansat pe data de 19 iulie a.c., iar termenul inițial de depunere a proiectelor a fost stabilit pentru 01 septembrie a.c. Ulterior, perioada înscriere a fost prelungită până luni, 03 octombrie a.c., ora 20.00.

“Decizia de prelungire a termenului a fost luată în contextul în care o parte dintre persoanele care și-au înființat întreprinderi și care au dorit să aplice au întâmpinat greutăți în obținerea documentelor care să ateste domiciliul sau rezidența în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii, fiind întărită de dorința de a atrage un număr cât mai mare de români din diaspora, care să obțină o șansă reală de dezvoltare în antreprenoriatul autohton, prin intermediul finanțării nerambursabile oferite în cadrul programului”, au explicat reprezentanții ministerului.

În momentul lansării, reprzentanții ministerului anunțau că subpilonul dedicat românilor din diaspora ar putea avea 1000 de beneficiari.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *