17 tramvaie noi fabricate în Polonia vor circula în Craiova. Ministerul Dezvoltării anunţă finalizarea procedurii de achiziţie finanţată din fonduri europene

Tramvai Pesa Polonia Sursa foto: Pesa Polonia

17 tramvaie noi produse în Polonia vor circula în Craiova începând din 2022, după ce Ministerul Dezvoltării a finalizat procedura de achiziţie publică, aceasta fiind a patra încercare de semnare a contractului.

Investiţia pentru cele 17 tramvaie moderne cu o lungime de 25 de metri este finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional POR 2014 – 2020, iar contractul este de 156 milioane lei.

Obiectivul Programului este dezvoltarea mobilităţii urbane şi reducerea poluării. „Transportul public urban de călători din municipiul Craiova se va desfășura în condiții moderne, ca urmare a finalizării procedurii de atribuire a achiziției publice pentru 17 tramvaie de cca. 25 m. Finanțarea proiectului, în valoare de 156.400.000 lei este asigurată de MDLPA, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4e – „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, a trasmis Ministerul Dezvoltării.

Producătorul care a câştigat contractul pentru tramvaiele noi din Craiova este firma Pesa din Polonia care mai are contracte de livrare în municipiile Cluj Napoca şi Iaşi.

Potrivit primarului Olguţa Vasilescu, graficul de livrare prevede predarea primului tramvai la sfârşitul anului viitor apoi câte trei unităţi în fiecare lună.

Finalizarea procedurii pentru achiziţia celor 17 tramvaie noi destinate municipiului Craiova încheie, astfel a patra serie de licitaţii. Firma poloneză Pesa a câştigat până la urmă contractul după ce CNSC i-a admis contestaţia, contract pentru care au mai depus oferte compania Tatra – Yug din Ucraina, Durmazlar şi Bozankaya, ambele din Turcia.

Sursa foto: Pesa Polonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *