8 milioane de euro pentru investiții în tehnologie verde și economie sustenabilă: Se pot depune cereri de finanțare în baza schemei de ajutor de minimis 

Redacția dec. 19, 2022 0 comentarii
inovatie, green, verde, digital

Ministerul Economei a deschis azi (19 decembrie) sesiunea de depunere a cererilor de finanțare în baza schemei de ajutor de minimis în vederea tranziției către economia circulară, anunță instituția. Bugetul este de 8 milioane de euro.

Aceasta a fost aprobată prin Ordonanța Guvernului nr.27/2022 privind reglementarea unor măsuri financiare prin instituirea schemei de ajutor de minimis în vederea tranziției către economia circulară, publicată în Monitorul Oficial al României nr.839/26.08.2022.

„Mediul de afaceri poate accesa începând de astăzi cei 8 milioane de euro puși la dispoziție de Ministerul Economiei pentru investițiile în tehnologie verde și tranziția la o economie sustenabilă.

Tranziția către o economia circulară reprezintă unul dintre obiectivele pe care țara noastră și le-a asumat ca stat membru al Uniunii Europene, iar implicarea Ministerului Econimiei și a mediului de afaceri ne arată încă o dată că doar împreună putem să transformăm economia românească într-o economie adaptată la viitorul economic european. ” a transmis ministrul Florin Spătaru.

Cererile de finanțare, însoțite de documentele aferente conform Ghidului solicitantului se transmit la Registratura Ministerului Economiei.

Orice solicitări pentru eventuale clarificări suplimentare referitoare la prevederile acestei scheme de ajutor de minimis pot fi transmise la adresa de e-mail: economie.circulara@economie.gov.ro.

Sesiunea are o durată de 30 zile lucrătoare și este cuprinsă în perioada 19 decembrie 2022 – 31 ianuarie 2023.

Sursa foto: Frames

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *