Statele Unite au încheiat un acord cu Google pentru a produce cipuri destinate cercetării în domeniul dispozitivelor nanotehnologice şi semiconductoare

google,alphabet, motor de cautare, gigant tehnologic american Sursa foto: Unsplash / Mitchell Luo

Departamentul pentru Comerţ al Statelor Unite a declarat că a ajuns la un acord de cooperare pentru cercetare şi dezvoltare cu Google, parte a grupului Alphabet, pentru a produce cipuri pe care cercetătorii le pot folosi la dezvoltarea de noi dispozitive nanotehnologice şi semiconductoare, transmite Reuters, citat de News.ro.

Acordul a fost semnat între Institutul Naţional de Standarde şi Tehnologie (NIST) al Departamentului Comerţului şi Google.

Cipurile vor fi produse de compania de semiconductori SkyWater Technology, la fabrica de semiconductori din Bloomington, Minnesota, a anunţat marţi departamentul.

Google va plăti costul iniţial al instalării producţiei şi va subvenţiona prima serie de producţie, conform acordului.

NIST, împreună cu universităţi partenere, va proiecta circuitele pentru cipuri.

Legea Chips and Science Act a administraţiei Biden, care a fost recent adoptată de Congres şi promulgată ca lege, autorizează finanţarea care vizează pornirea producţiei interne de semiconductori ca răspuns la întreruperile lanţului de aprovizionare.

O serie de companii au anunţat planuri pentru noi fabrici de semiconductori, ca urmare a noii legislaţii, care a autorizat acordarea unor subvenţii guvernamentale de aproximativ 52 de miliarde de dolari pentru producţia şi cercetarea de semiconductori în SUA şi un credit fiscal pentru investiţii pentru fabricile de cipuri estimat la 24 de miliarde de dolari.

”NIST anticipează proiectarea a până la 40 de cipuri diferite, optimizate pentru diferite aplicaţii.

Deoarece designurile cipurilor vor fi open source, cercetătorii vor putea să urmărească noi idei fără restricţii şi să partajeze liber date şi designuri de dispozitive”, a spus Departamentul de Comerţ într-un comunicat.

Partenerii de cercetare care contribuie la proiectarea cipurilor includ Universitatea din Michigan, Universitatea din Maryland, Universitatea George Washington, Universitatea Brown şi Universitatea Carnegie Mellon, potrivit comunicatului. Detaliile financiare ale acordului nu au fost dezvăluite.

 

Sursa foto: Unsplash / Mitchell Luo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *