Preţurile petrolului au scăzut marţi cu 4%, în tranzacţii volatile

petrol 1 Sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu 4%, în tranzacţii volatile, presate de datele slabe referitoare la cererea din China, de perspectivele economice negative la nivel mondial şi de un dolar american mai puternic, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în martie au scăzut cu 3,81 dolari, sau cu 4,4%, la 82,10 dolari pe baril, acesta fiind cel mai mare declin zilnic din mai mult de trei luni.

Preţul ţiţeiului american a scăzut cu 3,33 dolari, până la 76,93 dolari pe baril, sau cu 4,1%, cea mai mare scădere din mai mult de o lună.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Ambele valori de referinţă au crescut cu 1 dolar pe baril la începutul sesiunii.

”Există o mulţime de motive de îngrijorare aici, situaţia Covid-19 din China şi teama de recesiune în viitorul apropiat pun presiune asupra pieţelor”, a spus Robert Yawger, analist la Mizuho.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Guvernul chinez a crescut cotele de export pentru produse petroliere rafinate, în primul lot pentru 2023. Traderii au atribuit creşterea aşteptărilor privind cererea internă slabă, deoarece cel mai mare importator de ţiţei din lume continuă să se lupte cu valuri de infecţii.

Activitatea fabricilor din China s-a redus, de asemenea, în decembrie, deoarece creşterea infecţiilor a perturbat producţia şi a afectat cererea, după ce Beijingul a eliminat în mare măsură restricţiile anti-Covid.

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a declarat duminică că economiile Statelor Unite, Europei şi Chinei încetinesc simultan, făcând ca 2023 să fie mai greu decât 2022 pentru economia globală.

Dolarul a înregistrat marţi cea mai mare creştere de o zi în mai mult de două săptămâni. Un dolar mai puternic poate reduce cererea de petrol, deoarece mărfurile denominate în dolari devin mai scumpe pentru deţinătorii de alte valute.

Miercuri, piaţa va analiza minutele reuniunii de politică monetară a Rezervei Federale din decembrie. Fed a majorat ratele dobânzilor cu 0,50 de puncte procentuale, în decembrie, după patru creşteri consecutive de 0,75 de puncte procentuale fiecare.