Nevoia de angajați a crescut considerabil în ultimele luni, iar în 2023 va crește atât volumul de joburi, cât și diversitatea domeniilor de activitate. IT Software, cel mai activ domeniu pe piața muncii

angajat, laptop, it

Nevoia de angajați a crescut considerabil în ultimele luni din 2022, iar în 2023 va crește atât volumul de joburi, cât și diversitatea domeniilor de activitate, IT Software fiind cel mai active domeniu pe piața muncii, arată o analiză a portalului de joburi Hipo.ro.

Conform acesteia, ultimii doi ani nu doar că au adus schimbări majore asupra modului de lucru pe piața muncii, ci au produs schimbări și la nivelul cererii din partea angajatorilor. Analizând datele din spatele site-ului de joburi, în lunile octombrie – decembrie s-a înregistrat o creștere cu 34% față de aceeași perioada a anului trecut, mai exact 30.749 de joburi disponibile în 2022, spre deosebire de cele 22.968 din 2021. Cu alte cuvinte, nevoia de resursă umană pe piața muncii actuală a crescut considerabil în ultimele luni din 2022.

Previziunile pentru 2023 sunt de creștere, atât a volumului de joburi, cât și a diversității domeniilor de activitate, în aproape toate industriile.

În momentul de față, cel mai activ domeniu pe piața muncii, din punct de vedere al numărului generos de oportunități, este IT Software. Umrează Customer support – Client service, Inginerie, Vânzări și Contabilitate-Finanțe. Interesant de observat este că, din perspectiva candidaților, IT Software și Ingineria au fost și cele mai căutate domenii în anul 2022.

În top 10 companii cu cele mai multe joburi publicate pe platforma de recrutare hipo.ro în 2022, se remarcă:

  1. Continental
  2. Bosch România
  3. Lidl România
  4. LSEG România
  5. Interbrands Orbico
  6. Veeam Software
  7. Regina Maria
  8. Raiffeisen Bank
  9. Vodafone Intelligent Solutions
  10. Honeywell.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *