Tesla, acuzată de angajații din Germania că au ore de lucru nerezonabile și prea puțin timp liber

tesla sursa foto: Pixabay

Tesla a fost criticată de sindicatul german IG Metall și de politicieni din cauza acuzațiilor făcute de muncitori cu privire la orele de lucru nerezonabile și a temerilor legate de exprimarea opiniei publice la uzina sa din Brandenburg, unii dintre ei solicitând anchete asupra producătorului auto, scrie Reuters.

În cadrul conferinței sale anuale de presă, IG Metall, care are un birou în apropierea uzinei și spune că este în contact regulat cu lucrătorii, a declarat că un număr tot mai mare de persoane au raportat ore de lucru mai lungi și puțin timp liber.

De asemenea, lucrătorii se tem din ce în ce mai mult să discute deschis despre condițiile lor de muncă din cauza acordurilor de confidențialitate pe care li s-a spus să le semneze împreună cu contractele de muncă, a declarat IG Metall.

Un nou rol anunțat pe site-ul de carieră al Tesla pentru un „Investigator de informații de securitate”, care va colabora cu departamentele juridic și de resurse umane pentru a efectua „colectarea de informații de pe teren atât în interiorul cât și în afara zidurilor Tesla pentru a proteja compania de amenințări”, a intensificat aceste preocupări.

„Muncitorii au început la Tesla cu mult entuziasm pentru proiect. Cu timpul, observăm că acest entuziasm se ofilește. Tesla nu face suficient pentru a îmbunătăți condițiile de muncă și lasă prea puțin timp pentru petrecerea timpului liber, familie și recuperare”, a declarat Irene Schulz de la IG Metall Berlin-Brandenburg-Sachsen.

Tesla nu a dorit să răspundă la întrebările reporterilor de la Reuters.

Tesla China a cerut, de asemenea, unor angajați să semneze acorduri de confidențialitate, potrivit a două surse. Reuters a găsit pe LinkedIn mai multe persoane cu titlul de „Security Intelligence Investigator” care lucrează pentru Tesla în Austin, San Francisco și Shanghai.

Ziarul german de afaceri Handelsblatt a relatat luni că politicienii locali, de la SPD de centru-stânga la CDU de centru-dreapta, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la aceste acuzații, solicitând anchete atât din partea Tesla, cât și din partea guvernului local, care nu a dorit să răspundă la întrebările reporterilor de la Reuters.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *